Blog
Latitude 64º Slovácko Open 2019

Cez víkend 16. a 17. marca prebiehal pod záštitou Hunters klubu v neďalekom Uherskom Hradišti PDGA turnaj – Slovácko Open 2019, na ktorom už tradične bodovali aj naši reprezentanti.

V kategórií Open sme sledovali napínavý súboj o prvé priečky až do posledného kola, kde nášho hráča Michala Kúdelu (-27) delili len dva hody od zlatej medaile. Umiestnil sa napokon na 4. mieste, minuloročné víťazstvo obhájil Michael Rádl (-29), druhé miesto si po rozhode vybojoval miestny hráč Matěj Vojtík (-28) a tretiu priečku obsadil Jakub Novotný (-28). V prvej desiatke sa umiestnili aj ďalší naši dvaja reprezentanti Karol Hrubják (-19) a Marko Čačala (-14). 26. miesto obsadil Michal Ondruš (E) a naši rekreační hráči Tomáš Pekarovič (+28) a Martin Chalány (+28) sa podelili o 38. priečku.

Medzi ženami v kategórii Open Women získala zlatú medailu naša reprezentantka Soňa Švecová (+5), keď po prvých dvoch úspešných kolách s prehľadom obhájila svoj titul. Druhé a tretie miesto obsadili české hráčky Ilona Becicová (+18) a Lenka Valentová (+21).

V kategórii Junior do 12 rokov náš Tomáš Mozola (+2) porazil svojich súperov Tomáša Sehnala (+19) a Szymona Walczaka (+45), keď sa mu podarilo v druhom a treťom kole zahrať výrazne nad svoj rating (900/911). Na 5. mieste skončil náš najmladší reprezentant Šimon Pekarovič (+83).

V kategórii Pro Master 50+ obsadil Roman Miezga (+7) tretiu priečku. Na prvom a druhom mieste skončili českí hráči Pavel Marišinec (-2) a Miroslav Adam (+3).

Kategóriu Pro Master 40+ reprezentovali 5. miesto Stefan Dobrev (-2), 8. miesto Jozef Čierny (+1) a 10. miesto Martin Mozola (+7).

Víťazom GRATULUJEME a kompletné výsledky si môžete pozrieť na https://www.pdga.com/tour/event/40489.

Autor článku: Soňa Švecová, #70837.

Blog
Budmerice Spring Fling 2019

V dňoch 13. – 14. apríla 2019 prebiehal v priestoroch budmerického parku obľúbený PDGA turnaj slovenskej discgolfovej ligy Budmerice Spring Fling 2019.

Na turnaji súťažilo 95 hráčov a okrem slovenských reprezentantov sme hostili hráčov zo siedmich krajín Českej Republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Chorvátska, Fínska a Nórska.

Kvôli veľkému záujmu hráčov sa aj tento rok hral devätnásť jamkový formát ihriska. Väčšina jamiek sa nachádza v krásnom parkovom prostredí budmerického kaštieľa v prevažne rovinatom teréne, ktoré sú sťažené OB zónami, vyvýšenými košmi a obľúbenou bazénovou jamkou. Od nej sa prechádza k druhej časti ihriska, kde sa nachádzajú technické jamky ústiace na lúku, lesné jamky a najdlhšia 185 metrová jamka, ktorá bola tento rok sťažená OB zónou. Organizátori ponúkli hráčom aj ďalšie doplnkové súťaže Ace pool, Ace Run, Birdie hunt, CTP a o zachytenie atmosféry turnaja sa postaral fotograf Michal Schwarz.

    

Najlepší výsledok turnaja zahral v kategórii OPEN český reprezentant a juniorský majster Európy Bohdan Bílek (-25), so stratou piatich hodov sa na 2. mieste umiestnil rakúsky reprezentant Stanislaus Amann (-20) a bronzovú medailu si vybojoval český hráč a majster strednej Európy v kategórii OPEN Michael Rádl (-16). Slovenských hráčov najlepšie reprezentoval Michal Kúdela (-7), ktorý sa však kvôli zraneniu nezúčastnil finálového kola. Prvú desiatku uzatvorili slovenskí reprezentanti Karol Hrubják (-8) a Štefan Pócoš (-8), ktorí obsadili delené 6. miesto. Ďalší slovenskí reprezentanti obsadil 11. miesto Adrián Németh (+2), 24. miesto Jakub Matejka (+10), 25. miesto Michal Ondruš (+12), 30. Lukáš Grožaj (+19), 31. Ondrej Macháč (+25), 32. Martin Bolvanský (+26), 33. Tomáš Pekarovič (+27), 34. Juraj Hesko (+29) a 39. delené miesto obsadili hráči Matúš Kment (+53) a Ondrej Rudolf (+53).

V kategórií FPO sa na prvých dvoch priečkach umiestnili slovenské hráčky Katka Boďová (+6), ktorá obhájila svoje minuloročné víťazstvo, a na 2. mieste Soňa Švecová (+21). So stratou jedenástich hodov sa na 3. mieste umiestnila chorvátska hráčka Danica Pajtak (+32). Slovenská reprezentantka Iveta Bečková (+63) sa umiestnila na 9. mieste, Denisa Hanečková (+64) uzatvorila prvú desiatku a na 11. mieste sa umiestnila Silvia Grožajová (+81).

V kategórii Masters zvíťazil rakúsky hráč Otfried Derschmidt (-12), na 2. a 3. mieste sa umiestnili českí hráči Rudolf Konečný (-9) a Marek Šrom (-8). Slovenskí reprezentanti sa umiestnili 6. miesto Richard Kollár (+3), 7. miesto Roman Miezga (+4), 10. miesto Martin Krička (+10), 14. miesto Jozef Čierny (+14), 16. miesto Stefan Dobrev (+16) a 20. miesto Martin Mozola (+27).

V kategórii Junior do osemnásť rokov súťažili mladé slovenské talenty. Na prvom mieste sa po rozhode umiestnil Marko Čačala (-3) pred českým hráčom Šimonom Galiom (-3). Bronzovú medailu si odniesol Tomáš Mozola (+31). Do finále sa prebojoval Hugo Krička (+52), ktorý sa umiestnil na 4. mieste. Ďalší slovenskí juniori sa umiestnili 5. miesto Leo Krička (+40), 7. miesto Kamil Miko (+67), 8. miesto Matej Miko (+96) a 9. miesto Šimon Pekarovič (+114).

V kategórii Junior Girls do osemnásť rokov zvíťazila poľská hráčka Weronika Zieminska (+25), striebornú medailu získala minuloročná víťazka a chorvátska hráčka Ana Gorički (+41). Naša slovenská reprezentantka Natália Nádaská (+60) získala bronzovú medailu, Sára Bubánová (+84) sa umiestnila na 4. mieste, na 5. mieste  Lucia Čapkovičová (+78) a na 7. mieste skončila Eliška Juríková (+88).

Obľúbenosť a úroveň turnaja každým rokom rastie, za čo sa chceme poďakovať všetkým sponzorom, pomocníkom a našim spotterom. Veľká vďaka patrí starostovi obce Budmerice PhDr. Jozefovi Savkuliakovi za vecnú podporu, poskytnutie občerstvenia a priestorov pre hráčov. Veríme, že v budúcnosti v spolupráci s obcou vytvoríme ešte lepšie podmienky pre rozvoj tohto úspešného turnaja.

Turnaj finančne a vecne podporili ITuin, Slovak Parcel Service, Amberg Enineering, Kultúrne Centrum Budmerice, QEX, Discline.com, Včelovina, Brigant Vinárstvo, Ultimo, Elan, Nitro Kope a Marta Ondrušová.

Víťazom gratulujeme a tešíme sa na Vás všetkých v roku 2020.

Organizátori turnaja Michal Kúdela, Soňa Švecová, Jakub Matejka, Karol Hrubják a pomocníci:

Výsledky nájdete na stránke https://www.pdga.com/tour/event/38810.

Autor článku: Soňa Švecová, #70837.