Majstrovstvá strednej Európy v discgolfe 2019




Na Majstrovstvách strednej Európy v discgolfe, ktoré sa konali v dňoch 20. – 22. septembra 2019 v Čechách na kopci Svinec neďaleko mesta Nový Jičín, sa slovenskej reprezentácii darilo. Pripravenosť ihriska a atmosféra turnaja bola skvelá, za čo patrí veľká vďaka riaditeľovi turnaja Kryštofovi Novákovi, Moravian Gators, všetkým pomocníkom a spotterom.

Na turnaji súťažilo 86 hráčov zo siedmich krajín: Slovenska, Českej Republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Slovinska a Chorvátska.

Najlepší výsledok turnaja zahral v kategórii Open rakúsky reprezentant Stanislaus Amann (-16). O druhé a tretie miesto sa vo finále zviedol napínavý súboj. Napokon si druhé delené miesto vybojovali českí hráči Jakub Semerád (-13) a František Trenz (-13). So stratou jedného hodu sa umiestnil na 4. mieste náš reprezentant Michal Kúdela (-12). V kategórii Open reprezentovali aj ďalší slovenskí hráči: 18. miesto Štefan Pócoš (+7), 27. miesto Karol Hrubják (+12), 35. miesto Richard Kollár (+17) a 37. miesto Martin Krička (+20).

     

V ženskej kategórii Open Woman sme mohli od začiatku turnaja sledovať vyrovnanú hru na prvých troch miestach. V treťom kole dvojica hráčok Eva Bínová a Katka Boďová predviedli skvelú hru a vytvorili si tak náskok pred českou hráčkou Eliškou Bártkovou (+36), ktorá sa umiestnila na 3. mieste. Vo finále prebehol napínavý súboj medzi našou reprezentantkou Katkou Boďovou a českou hráčkou Evou Bínovou o titul majsterky strednej Európy, ktorý si nakoniec vybojovala Eva Bínová (+23) pred Katkou Boďovou (+27). V kategórii Open Woman nás reprezentovali aj ďalšie slovenské hráčky: 4. miesto Beáta Feilhauerová (+45), 6. miesto Soňa Švecová (+51) a 13. miesto Iveta Bečková (+100).

    

V kategórii Junior do osemnásť rokov súťažili mladé slovenské talenty. Po skvelej hre 1010 / 994 / 979 získal titul majstra strednej Európy slovenský reprezentant Marko Čačala (-7), ktorý svojou hrou konkuroval top siedmim hráčom kategórie Open. Na 2. mieste sa umiestnil český hráč Jakub Dostál (-3) a so stratou jedného hodu sa na 3. mieste umiestil rakúsky hráč Jonas Neulinger (-2). V kategórii Junior nás reprezentovali aj slovenskí hráči: 12. miesto Tomáš Mozola (+32), 14. miesto Sebastián Viršík (+48) a 15. miesto Dominik Silný (+49).

   

V kategórii Junior Girls do osemnásť rokov zvíťazila poľská hráčka Weronika Zieminska (+49), na 2. mieste sa umiestnila rakúska hráčka Lea Schadenhofer (+70) a 3. miesto obsadila Chorvátka Ana Gorički (+73). Ďalšie slovenské reprezentantky sa umiestnili takto: 4. miesto Natália Nádaská (+86), delené 6. miesto Eliška Juríková (+105) a Lucia Čapkovičová (+105), Sára Bubánová kvôli vyvrtnutému členku turnaj bohužiaľ nedokončila.

     

Naši reprezentanti predviedli opäť kvalitný výsledok, takže v súťaži krajín v rámci turnaja CEDGC obsadili opakovane tretiu priečku https://www.pdga.com/tour/event/42924. Slovenskí discgolfoví hráči si tiež vybojovali 9. miesto v svetovom rebríčku krajín WFDF v discgolfe.

Autorka článku: Soňa Švecová, #70837.